Aula de convivència al CC Monti-sion

 

Durant aquest curs escolar 2012-2013 a la nostra escola CC Monti-Sion es continuarà a una iniciativa que va començar al curs escolar 2009-2010 i que ha funcionat molt bé.

 Xerram de l'aula de convivència,un espai on es pretén una millora de la convivència al centre potenciant la resolució pacífica i dialogada dels conflictes que puguin sorgir entre alumnes. 

Com a objectius més concrets, ens plantejam: 

1. Reconèixer formes alternatives a la violència, com per exemple el diàleg i l'expressió dels propis sentiments d'una forma assertiva per a la resolució dels problemes. 

2. Implicar a l'alumnat en la creació i manteniments de l'aula de convivència. 

3. Eliminar l'assetjament escolar entre l'alumnat del centre. 

4. Conèixer processos de mediació per a la resolció dels conflictes. 

5. Assessorar i orientar a l'alumnat per a què resolguin els seus propis problemes de manera autònoma.  

Els alumnes que hagin de fer ús d'aquest espai en un moment donat, han de respectar una sèrie de normes que estan destinades a garantir el bon funcionament d'aquest espai.

1.   Sol·licitar hora prèviament.

2. Assistir a l’aula de forma individual.

3.  Romandre dins l’aula el temps marcat pel professor/a.

4. Comprometre’s  a contar la veritat dels fets, esdeveniments, conflicte, etc.

5.  Firma d’un contracte de compromís. 

Els professors a càrrec de l’esmentada aula són: el Departament d’Orientació (DO) per la seva tasca continuada envers la bona consecució de les necessitats educatives del centre i la posterior resolució de conflictes, mitjançant recursos determinats; i l’especialista en Pedagogia Terapèutica (PT) pel seu treball diari amb els alumnes, el qual propicia una certa relació de complicitat per part dels alumnes, qui es senten reconfortats




 






 


Publicar un comentario