Conferència "La UIB amb tu": podem ser més creatius?




El nostre centre participa en les xerrades i conferències de divulgació científica que organitza la UIB amb una xerrada molt interessant sobre la creativitat per als alumnes de 4t d'ESO a càrrec de  Rosabel Rodríguez, professora titular de la UIB. 

Aquesta conferència tindrà lloc dia 14 de desembre a la nostra escola, de 10:00 a 12:00. 

L'estructura de la conferència serà:

- Què és la creativitat?
- Per què és important tenir i utilitzar bé la nostra creativitat?
- Què podem fer per millorar la nostra creativitat?

El terme creativitat és un neologisme procedent de la paraula anglesa creativity, que vol dir produir alguna cosa del no res.

És a partir del 1950 quan la psicologia comença a interessar-se per l´estudi de la creativitat i el paper que té dins els processos cognitius de la ment i la conducta humana.

Nombrosos investigadors des de diversos camps, psicològic, artístic, neurològic...han estat estudiant la creativitat i continuen interessant-se per ella. Han sorgit multitud de definicions, que varien en algun o altre aspecte, segons el postulat que es defensi. Hi ha teories que relacionen la creativitat amb la intel·ligència, altres amb la personalitat. N´hi ha que qüestionen que la creativitat sigui educable, entenent-la més com a una qualitat innata de la persona, n´hi ha que troben determinant el factor contextual de l´individu per a que es doni amb més o menys grau, n´hi ha que pensen que la creativitat pateix oscil·lacions al llarg de la vida d´una mateixa persona, n´hi ha que defensen la creativitat universal(creativitat en tots els camps), enfront d´altres que  entenen la creativitat lligada a un camp concret (artístic, matemàtic...,etc. 



Publicar un comentario