Jornades d'atenció primerenca

 
 
 
S'entén per Atenció Primerenca el conjunt d'intervencions adreçades a la població infantil de 0 a 6 anys, a la família i a l'entorn, que tenen com a objectiu donar resposta el més aviat possible a les necessitats transitòries o permanents que presenten els infants amb trastorns en el desenvolupament o que corren el risc de patir-ne. Aquestes intervencions, que han de considerar la globalitat de l'infant, han de ser planificades per un equip de professionals d'orientació interdisciplinària o transdisciplinària.[Llibre blanc de l'Atenció Precoç GAT, 2000. Página 13] 
 
Aquesta tasca assistencial, realitzada pels professionals dels Equips Interdisciplinars, incideix simultàniament sobre els àmbits sanitari, social i educatiu, i va dirigida als nens i al seu entorn familiar i social.

Una de les característiques definitòries de l’AP és la globalitat de l’atenció:
Globalitat respecte al nin subjecte d’atenció, considerant-lo en les diferents dimensions del seu creixement: afectiu, relacional, intel•lectual i motriu.
.
Per tant, la tasca assistencial no es limita al dèficit específic sinó que s’obri a una concepció àmplia d’intervenció que té en compte la globalitat del subjecte.


El centre de desenvolupament infantil CREIX organitza de forma gratuïta unes jornades sobre atenció primerenca adreçades tant a professionals de l'educació com a famílies i estudiants. 

Podeu trobar més informació al següent enllaç:
Atenció primerenca 

 

Publicar un comentario